2022-11-27
好耐冇去啲隐世木系cafe啦!最近终于抽到时间去哩间位于元朗新田嘅Bendito Cafe~佢哋嘅IG page详细列明左 FAQ、前往方法同埋泊车位置 十分贴心💚不过佢lunch都几多人 加上位置都唔算超级多所以记得要book左位先去啊!·香烤野菜鸭胸意大利粉 $98每块鸭胸都几厚切 如果再煎多阵就会再香啲 意大利粉软硬度适中 配菜同调味方便就正常发挥 算系一个比较清淡嘅pasta~·白酒忌廉蓝青口 $78白酒忌廉汁好creamy 但蓝青口就偏细只 不过份量都唔少嘅!·牛油果鸡肉沙律配香草包 $68当日我哋食嘅牛油果未够熟有少少可惜🥹好彩佢个鸡肉鲜嫩多汁 沙律菜够新鲜 同埋香草包又香又松软🙌🏻·香橙美式咖啡 $47·榛子牛奶咖啡 $48呢度啲咖啡好有惊喜 第一次饮香橙美式咖啡 估唔到香橙汁嘅酸甜咁夹美式咖啡嘅苦涩味 对于我呢啲唔系饮开美式咖啡嘅人来讲好容易入口👍🏻 榛子牛奶咖啡就甜而不腻 都唔错~📍幸福森林咖啡馆 (元朗)元朗新田下新围村福兴里23号
·香烤野菜鸭胸意大利粉 $98
·白酒忌廉蓝青口 $78
·牛油果鸡肉沙律配香草包 $68
·榛子牛奶咖啡 $48
📍幸福森林咖啡馆 (元朗)
元朗新田下新围村福兴里23号