2024-01-20 192 浏览
话说今日去到呢间饭店,心思思想食啲平民又正嘅嘢。点咗碗招牌叉烧丼饭,我话你知,啲叉烧真系闪到我双眼🌟,红通通嘅表面,烧得啱啱好,微焦嘅边带啲炭香,外皮得嚟唔柴,入口就尝到啲肉嘅甜味,简直正到不得了👍!佢啲煎蛋呢,煎得啱啱好,个蛋黄软熟到瞓身,流啲出嚟既蛋黄汁拌埋饭食,每一啖都幸福到爆炸💥。再黎个叉烧腩仔滑蛋饭,我都话喇,试过就知系咪真材实料!啲烧腩仔肥瘦适中, 皮脆肉腍,入口嘅油香透心凉,满足到我对烧味嘅所有幻想。而啲滑蛋真系滑到渣都无,兜埋饭食,顺滑得嚟又够哂味。哎哟,谂起嚟都仲要流口水啊😋!而家饮品我就拣咗啲菠萝梳打,饮落去夏天气息十足,清新得黎又代表下滋味。食物同饮品嘅配搭做得好,真系令我今次嘅食旅充满惊喜。总结,元朗虽远,但食完之后心情都光芒四射,满载而归,真系值得嚟一试!