2022-03-22
元朗有人龙出现🤯呢间主打台湾街头小吃既外卖小店,今年荣获米芝莲必比登推介,每日未够钟开门已经排晒大队!今次未到12点开始排队,我地都差唔多排左2个钟先买到,听闻日卖100个,如果再晏d就会卖晒,人气高企❤️🔥或者可能系全香港最好食既刈包专门店!(店家ig@ both_street)买到之后紧系同店外既插画墙壁影张相啦!.传统刈包加柚子酱 HKD42荣登Emi最喜爱刈包,没有之一😋😋😋刈包超软熟,五花卤肉超级淋同埋入味,加上大量芫荽芫、酸菜、柚子酱,酸酸甜甜极开胃,啱啱整好出黎果阵热辣辣,真系见到都已经吞晒口水,唔舍得等到番屋企先食呢!菠萝炸鸡刈包 HKD46呢个刈包大个到呢,无论你谂住点样揿扁佢擘到最大个口一啖咬落去都系唔可能嘅,因为佢真系太大个啦,入面块鸡扒好大块劲饱满,配上菠萝、羽衣甘蓝捞蒜味醋、秘制辣酱、酸果酱,呢个相对上比较辣,唔食得辣嘅就唔好拣呢个啦。虽然食落去有啲论尽,但系份量同味道都绝对满足🥳🥳🥳台湾香肠刈包 HKD40呢个包令Hei好挂住台湾😭湿润软熟既包食落带点烟韧,台湾香肠加埋满泻既葱粒,仲有青瓜丝同菜脯,冇谂过加埋青瓜丝都夹,食落好fresh唔会腻,配埋蒜味酱唔会
买到之后紧系同店外既插画墙壁影张相啦!
传统刈包加柚子酱 HKD42
菠萝炸鸡刈包 HKD46
台湾香肠刈包 HKD40
呢个包令Hei好挂住台湾😭湿润软熟既包食落带点烟韧,台湾香肠加埋满泻既葱粒,仲有青瓜丝同菜脯,冇谂过加埋青瓜丝都夹,食落好fresh唔会腻,配埋蒜味酱唔会抢晒其他食材既味道,反而系互相辉映👏🏻
麻辣蒜香炸台肠 HKD18
呢个炸台肠相比下就比较普通啦,不过炸出黎嘅都好香口,小小辣,唔会喷晒火果只,都可以一试👍🏻
炸白玉 HKD26
炸白玉我拣左姜茶味,卖相虽然可能争啲,不过味道绝对ok💪🏻佢类似炸冇馅汤丸咁嘅,但佢比较烟靭,好似麻薯咁,配埋姜茶粉真系好夹,系一个好小喺其他地方食到嘅小食呢✨
芝士压饼 HKD26
芝士压饼里面满满芝士,切开一拉d芝士拉丝令人欲罢不能🤤芝士味道比较温柔,唔会话过臭食唔到,相信大家都会钟意❤️
芋泥压饼配肉松 HKD28
比起芝士呢款口味既压饼冇想像中咁吸引我,食落有阵咸香味🧐
⚠️为减少排队压力,有兴趣想买生既压饼可以即日免排队或提早预订,买返屋企煎返热佢;我地个日买返屋企食所以冻左,而且比较懒直接放入气炸锅,效果都一样好好食都有拉丝🧀 详细请留意店家ig @bybothstreet
桃胶鲜奶 HKD35
固定冇冰少糖,饮落好滑,而且桃胶唔系碎湿湿,系完整一旧旧好爽口烟韧!十分推荐女士饮,因为桃胶含有非常丰富的植物性胶原蛋白,有嫩滑肌肤同增加皮肤弹性效果,仲可以通血脂降胆固醇🥰
俩口小吃
地址 |