2023-04-20
永年于1960年系元朗创立,元朗人由小小士多排队食面,见证住佢一路成长改革,直到而家又有电子落单外卖自取、又系各区开分店,同样不变既系门口人龙,人气不减!🔸三𩠌车仔面由细食到大既车仔面𩠌同面底都份量十足,配料选择甚多,亦不乏经典之选🥰我既铁胆系鱼蛋肠仔,陈皮鱼蛋同厨师肠仔系最传统既港式味道,食咁多年都系comfort good🥹今次加埋肥牛份量多到吓一跳!老公就拣左萝卜豆卜鱿鱼,萝卜够入味鱿鱼又弹牙!食得辣既话记得一定要加招牌咖喱辣酱,香口又有辣劲,中辣已经好惹味🌶️🔸腐乳通菜、卤水鸡翼面食以外永年都有唔同小食选择,其中腐乳通菜够大份,腐乳酱亦豪不吝啬!卤水鸡翼一份有5只,卤得入味而且肉质软稔,作为小食或车仔𩠌一样咁正🤤🔸港式红豆冰、樽仔奶茶食面必定加埋特色饮品,最钟意有得食有得饮既红豆冰同埋浓郁樽仔奶茶
🔸三𩠌车仔面
🔸腐乳通菜、卤水鸡翼
🔸港式红豆冰、樽仔奶茶