2024-07-05 230 浏览
之前经过元朗西铁站附近,见到呢间Overlap开张唔系好耐,就同老婆讲下次揾机会食下。今日晏就两个都得闲,谂起呢间overlap,二话不说就决定食佢。Overlap门面同装修都走简洁路线,店舖坐位唔多,餐牌有意粉,窝夫,吐司等主食,仲有好多款特色咖啡。我哋拣左日式和风拿玻里扁意粉同明太子海胆忌廉蟹肉扁意粉,拿玻里汁酸酸甜甜,好开胃,而明太子汁好足料,每一口都系明太子既味道,配上海胆又甜又惹味,扁意粉煮得啱啱好,有咬劲又唔会太生。特色咖啡Forest用上埃塞俄比亚咖啡豆,饮落好清新,入口微甜配上咖啡同青柠既酸,好解暑,适合炎夏饮用。另一杯Lumos上层系奶盖添上桂花花酿,下层系咖啡配上白桃乌龙茶,奶盖既顺滑搭上白桃茶混合咖啡,又香又甜,好有特色。