2023-12-11 408 浏览
疫情期间, 呢间其实都食过好几次! 今次又系介绍元朗国既食肆㖞, 讲紧既系”生记山西刀削面”!! 以为呢间只食刀削面? 咁你就错哂, 今次我哋就选择咗几道菜式试试 ”酸菜水煮鱼”, “泡淑炒鸡”, “生切牛肉刀削面”.. 🤤讲真, 食得呢类菜式都唔会预清淡, 但感觉比一般都少油点(肉👀眼看😂)每道菜式碟头都够哂份量, 亲民价兼用料及辣味十足, 味道偏浓但可接受(味道因人而异)。至于招牌之一刀削面, 确实名不虚传, 面质烟靭弹口, 食物质素及环境都保持一定水平。值得一试哟!!.*~💵2人前👫🏻人均消费$230(晚市)=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•生记山西刀削面 (元朗)📍地址:元朗大马路212号华昌楼地下D号舖#S☀️KS #生记山西刀削面 #hongkong #chineserestaurant #Dimsumfood #hkCuisine #香港美食 #元朗 #元朗美食 #yamcha #中式餐饮 #饭店 #酸菜水煮鱼 #泡淑炒鸡 #刀削面 #稳世 #happyhour #foodies #foodiesblogger #foodieshk #foo

💵2人前👫🏻人均消费$230(晚市)

生记山西刀削面 (元朗)
📍地址:元朗大马路212号华昌楼地下D号舖

#S☀️KS #生记山西刀削面 #hongkong #chineserestaurant #Dimsumfood #hkCuisine #香港美食 #元朗 #元朗美食 #yamcha #中式餐饮 #饭店 #酸菜水煮鱼 #泡淑炒鸡 #刀削面 #稳世 #happyhour #foodies #foodiesblogger #foodieshk #foodblogger #hkfoodieblogger #openrice #hongkongfood #hongkonggirl #foodpics #食好西
  • 刀削面
  • 泡椒炒鸡