2024-01-05
最近突然好想食鸡煲同埋火锅,记得朋友介绍元朗有间好好食嘅鸡煲,火锅餐厅,所以特别去试下。今次去呢间餐厅叫做锋哥厨房🤪 餐厅装修同摆设都好靓,仲有好多靓靓嘅灯系度,好似回到80年代😍👃🏻香醇花雕醉鸡煲:鸡肉鲜嫩幼滑,花雕酒同各种香料慢炖,令煲里鸡肉入口即融,仲酒香四溢,令人回味无穷😻。汤汁浓郁之余,带著微辣,十分开胃✅💦惹味麻辣鸡煲:辣而不辛,简直系刺激舌头上每一处嘅味蕾。鸡肉肉质更加令人爱不释手,幼嫩之余咬落仲大量鸡汁流岀。最重要系麻辣鸡煲可以任食,绝对值得一试再试!✅👅飘香沙嗲汤火锅:飘香沙嗲汤火锅嘅味道真系绝妙无比😍!沙嗲汤底同传统火锅汤底唔同,佢有种浓郁嘅花生香味,饮一口汤,𠮶种暖笠笠,微辣又香口嘅感觉真系即刻散布全身🌶️。沙嗲汤嘅浓郁与火锅料嘅新鲜完美结合,唔论系涮羊肉定系海鲜,食物嘅鲜味都被火锅汤底带出嚟,非常惹味😋。啲肉条一放入沙嗲汤火锅准备滚起,周围就充满咗肉香,搅拌一下汤底,蔬菜啲青香就混合埋啲辣香,让人唔自觉食指大动🥬。涮完嘅肉食软嫩,吸满咗香味,啲蔬菜又变得鲜甜多汁,每一啖都使人感到无比满足😘。飘香沙嗲汤火锅特别之处亦在于佢嘅调味料,随意加啲香菜、葱花或者辣椒,都可以
👅飘香沙嗲汤火锅:飘香沙嗲汤火锅嘅味道真系绝妙无比😍!沙嗲汤底同传统火锅汤底唔同,佢有种浓郁嘅花生香味,饮一口汤,𠮶种暖笠笠,微辣又香口嘅感觉真系即刻散布全身🌶️。沙嗲汤嘅浓郁与火锅料嘅新鲜完美结合,唔论系涮羊肉定系海鲜,食物嘅鲜味都被火锅汤底带出嚟,非常惹味😋。啲肉条一放入沙嗲汤火锅准备滚起,周围就充满咗肉香,搅拌一下汤底,蔬菜啲青香就混合埋啲辣香,让人唔自觉食指大动🥬。涮完嘅肉食软嫩,吸满咗香味,啲蔬菜又变得鲜甜多汁,每一啖都使人感到无比满足😘。飘香沙嗲汤火锅特别之处亦在于佢嘅调味料,随意加啲香菜、葱花或者辣椒,都可以按照个人口味调整,变成一道自己最爱嘅火锅🌟。夜晚同亲朋好友围住一大锅,一边倾偈一边享受飘香沙嗲汤火锅带来嘅美味,简直系生活中嘅一大快事啊👏!咁嘅味道,绝对值得一试再试,啱晒啲钟意尝新口味嘅食客㗎😊!✅
🐟火锅海鲜料:有鲍鱼、海虾、蚬蒜等只只都大大只,新鲜弹牙又好味,仲要系任叫,一定要食到饱✅
🥬火锅蔬菜料:有粟米、金菇、冬菇、生菜,索哂啲沙嗲汤底,正啊✅
食物超级好味,我哋饮左好多生啤🍻 ,系同朋友聚会倾偈嘅好地方✔️超满足🥴