2022-10-22 1334 浏览
元朗锦田有个地方叫天空之城,今次第一次黎简左一间食蒸气海鲜既餐厅- 醉辣鲜!依到环境真系好大!地方超级阔落,仲会有Live Band演出(而家疫情暂停左),一家大细、一大班朋友黎到都坐得晒!假日都好旺下,记得Book位!店家安排海鲜自选,大量蔬菜配料、调味料自选,服务几周到!❤️前菜:温泉蛋、五指毛桃汤温泉蛋滑溜溜、挺开胃!店家很用心配搭,让食客先饮一碗五指毛桃汤暖胃热身,正式开始叹海鲜!❤️头盘:红枣杞子虫草花蒸鸡蒸气海鲜沿用粥底,先将鸡件及虫草花既精华蒸渗至粥底。鸡件细嫩幼滑,味道配上香香既虫草花味道,一流呀!❤️生猛海鲜:龙虾&肉蟹店家设计不同的菜单,任君选择!今次我简既系半只龙虾及肉蟹餐,店家依旧都是有分钟提示、烹调教学。食客可以自由系水缸简选心仪既海鲜,跟住新鲜即㓥!龙虾及肉蟹大只又肥美、肉量很多,味道必定充满浓浓海鲜味,调味都不用,超美味!❤️蚬物&鲍鱼&本地蚝&海中虾蚬物份量超多,蒸起上嚟大只又鲜甜!鲍鱼及蚝系自己选择既,配上娃娃菜及鲜菇好正!海中虾大大只,啖啖入口都系肉,重海水味,CP值超高。❤️日本元贝&蛏子元朗及蛏子都系大只型,店家细心备有蒜泥、粉丝,份量由食客自行调配,完全

❤️前菜:温泉蛋、五指毛桃汤
温泉蛋

❤️蚬物&鲍鱼&本地蚝&海中虾
蚬物
鲍鱼

❤️日本元贝&蛏子
元朗及蛏子都系大只型,店家细心备有蒜泥、粉丝,份量由食客自行调配,完全掩盖海鲜主角,超满足,鲜味满载!
日本元贝

❤️海鲜精华粥底
集合众多海鲜于一身,精华粥底,味道鲜甜,配上炸蒜脆脆更可口,味道甜甜;店家亦可以安排粥底打包,番屋企再叹过。
海皇粥底

❤️大大杯冻柠茶&罐装可乐
蒸气海鲜点少得饮品,罐装枝装都有!要特别提既系,$28大大杯啤酒杯既冻柠茶,好抵饮,岩哂食海鲜解渴。
大大杯冻柠茶

❤️甜品:红枣桃胶糖水
最惊喜系咁多野食,都仲有糖水,店家真系唔话得。材料丰富而软冧、味道甜甜又滋润,食到我饱一饱捧住肚走。
红枣桃胶糖水
2022-10-19