2018-05-31 36 浏览
在元朗一直找不到好食的车仔面,今天终于有大发现了⋯⋯呢间「笃笃车」车仔面,店面细细间,但系人流就源源不绝,皆因他的车仔面汤底够特别⋯⋯其实车仔面来来去去都系𠮶啲材料,要出奇制胜,真系唯有响个汤底𠮶度显然其特色之处。呢度嘅汤底有鳄鱼肉浓汤汤底可供客人选择,而且有辣味同冇辣味之分,悉随尊便,个汤底仲放咗红枣、杞子、同菇菌,饮落好入味,好浓郁,真材实料。啲车仔面𩠌全部都炆得好淋身,好入味,好似萝卜咁,几乎入口即溶,鲜甜无比。就连猪肠、牛肚、牛腩、牛筋等等,呢啲比够烟硬的食材都炆得好淋,味道亦都好好,相信应该花咗唔少时间去处理,所以相信呢度都系一间用心去经营的小店!除咗车仔面,小食都有好几款拣,网纹春卷,配泰式甜辣酱,酸酸甜甜,香脆可口,马拉盏炒芥兰,虽然系辣左少少,不过个味道都好好。另外饮品都有啲心思,一杯青柠薄荷梳打睇落简简单单,但系青柠梳打好明显有加到青柠汁,饮起上嚟有好浓的青柠味道,加上新鲜的薄荷叶,令人更加有一种好清凉、好清新的感觉。最钟意帮衬一啲有心经营的小店,所以呢间一定会再帮衬。
在元朗一直找不到好食的车仔面,今天终于有大发现了⋯⋯

最钟意帮衬一啲有心经营的小店,所以呢间一定会再帮衬。

2018-05-29
  • 鳄鱼肉汤