2019-11-27
因为太夜周围都收哂,所以想揾一间岩食既野都几难,行到一条巷仔度见到呢间好似茶记,但又食日本野既食店,胆粗粗试下。帮衬原因完全系因为女侍应定老板娘系门口热情介绍,所以入去捧下场朋友叫左个生姜猪肉饭,只碗好日本松屋feel, 虽然间店装修半点日本风都无,但只碗救一救返佢。猪肉好多,算系咁,但有点小贵,成五十几蚊,呢个饭系日本食只系最多收$35,不过就无野饮,咁佢而家包埋野饮,算啦,香港地价贵人工贵食落肉片都几厚,味道尚可,不过不失,无惊喜。之后我叫左芝士鸡扒炸虾饭佢个芝士汁有一督好怪鸡既蓝色汁,我朋友话而家兴,但我觉得好呕心,始终蓝色既食物不嬲都唔讨好,令人无食欲,所以佢呢个用蝶豆花调既汁,我唔buy sorry. 芝士汁,无乜芝士味,同出面既白汁无分别,连盐都唔知有无落,好淡,完全唔觉自己食紧芝士汁,希望佢之后会落返多d芝士啦。鸡扒 - 一般,正常炸虾 - 一般,正常莲藕 - 呢个几开心 因为好少见 无咁寡饮品都系香港典型茶记野,其实唔系好知佢定位系日本菜定茶记,好模糊,里面既装修摆设又好古怪,九唔搭八,但坐位都算系舒服,服务态度又几好,我估佢新开左无耐,所以仲未掌握到一间食店应该有既定
食落肉片都几厚,味道尚可,不过不失,无惊喜。
之后我叫左芝士鸡扒炸虾饭
鸡扒 - 一般,正常
炸虾 - 一般,正常
莲藕 - 呢个几开心 因为好少见 无咁寡
饮品都系香港典型茶记野,其实唔系好知佢定位系日本菜定茶记,好模糊,里面既装修摆设又好古怪,九唔搭八,但坐位都算系舒服,服务态度又几好,我估佢新开左无耐,所以仲未掌握到一间食店应该有既定位同风格,而家真系有d唔汤唔水咁。