2022-04-26 73 浏览
见有返晚市堂食之后,正好放工经过元朗就揾埋朋友食晚餐!嚟到丰年站附近见间新特色餐厅,叫土耳其小城就入去试试。首先系头盘陆洲沙律,以三角豆蓉配上青瓜萝卜丝,豆香清新,配埋软薄饼一齐食,够哂开胃。之后饮品就到,超级快手!朋友叫杯芒果乳酸,非常浓郁,解香辣简直一流,我就拣咗苹果白露,苹果味浓味道清甜,而且系超惊喜嘅青绿色,最啱打卡。之前系重头菜,地皇鸡配上蒜油烤饼!三大块烤饼一上枱已经闻好阵阵蒜香,新鲜热辣仲系胀卜卜嘅,十分推介。我哋用嚟点地皇鸡,属于微辣香草咖喱,鸡肉嫩滑,配埋偏酸蕃茄作调味,一流!我配埋枱面三色酱一齐食,味道香浓。我地仲叫咗烤野鸡肉卷饼,饼卷香软,内有生菜、蕃茄、洋葱,加埋香浓鸡肉而且超级多汁,调味相当好,烤得好香劲惹味,下次一定要再食。

首先系头盘陆洲沙律

之前系重头菜,地皇鸡配上蒜油烤饼!

我地仲叫咗烤野鸡肉卷饼,