2018-11-12 38 浏览
铺头近元朗剧院,系元朗广场行去大约十分钟就到,就正正对住球场,门口好靓,有张长凳,左右好多盆栽,一望就望到啦。约左7点半,迟左收工8点先到已经差唔多坐满晒人。夜晚如果有带狗狗坐出面都可以,对出非常开扬,天气凉凉地坐出面都好舒服。半开放式厨房见到师傅煮野食,虽然铺头比较细,但坐底都唔会好逼,职员唔多,但做野非常快手。晚餐有dinner set 亦可以散叫,仲有青口放题,可惜男朋友想食猪肋骨,冇叫青口放题,放题$188青口同薯条任食,叫到大部分台都系叫放题,一碟碟青口好一碟非常大方!仲跟主食有意粉有鱼,仲有扒唔洗加钱,仲跟饮品,好后悔呀!除左放题同Set仲可以单点,款式都算多,价钱以西餐晚餐黎讲一啲都唔贵。最后我地叫左2人set,$388加一。先黎餐汤,黑松露杂菌汤,淡淡黑松露味唔会太抢,唔钟意黑松露味我都接受到仲饮晒前菜拣肉肠定青口,挣扎左好耐,最后决定下次黎试青口放题,所以拣左肉肠。份量唔少,夹埋沙律食岩岩好,唔会太油腻。主菜叫左辣蒜鲜蚬意粉,同埋猪肋骨,两样都好出色呀,因为蚬卖晒,所以转左青口,意粉软硬岩岩,非常香浓蒜味,辣辣地配青口又意外地夹。猪肋骨个酱配芝水超级好味,虽然本身都好

晚餐有dinner set 亦可以散叫,仲有青口放题,可惜男朋友想食猪肋骨,冇叫青口放题放题$188青口同薯条任食,叫到大部分台都系叫放题,一碟碟青口好一碟非常大方!仲跟主食有意粉有鱼,仲有扒唔洗加钱,仲跟饮品,好后悔呀!

最后我地叫左2人set,$388加一。

猪肋骨个酱配芝水超级好味,虽然本身都好钟意食芝士,但都惊太饱好油,但依个溶芝士一啲都唔会,而烧烤酱偏酸夹埋真系岩岩好,唯一可惜就系猪肋骨肉唔够淋,咬到牙攰

埋单$426,期待下一次试青口放题
2018-11-09