2022-03-21 257 浏览
🔆正宗潮汕牛丸🔆富興潮州粉麵 (元朗)元朗又新街33號怡豐大廈地下9號舖喺朗廷酒店隔離之後,有時間沉澱落嚟思考人生,我出返去之後要做啲咩呢?首先我要珍惜我對腳,禁足之後,定立目標努力行路,日行10,000步先,💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻Keep番個身體健康,對腳係有用㗎,唔好再話佢攞嚟襯。第二樣嘢,就係要食好啲,同屋企人👩‍👦一齊食好啲,振興返本地消費😎😎😎,決心要捐窿捐罅搵嘢食😋😋😋今日帶爸爸去到元朗呢間正宗手打牛丸,因為佢係勁鍾意食牛嘅,咁梗係等佢大飽口福啦。喺呢一個乍暖還寒嘅天氣,今日係熱辣辣🔆🔆🔆🔥🔥🔥入到去就即刻叫咗杯凍奶茶同埋凍檸茶先凍檸茶茶香足,甜味味剛剛好,咁就夠晒解暑開胃啦🌟🌟🌟我就最鍾意杯凍奶茶🥤,奶香茶香沖得啱啱好。我哋叫咗淨食,淨手打牛丸,淨原汁牛腩,因為唔想食麵同飯呀,天氣太熱太飽。手打牛丸呢$32就有七粒啦真係好抵呀,又勁大粒喎,搞落去一半嘅時候呢彈牙都會吱一聲,仲要跳彈咁跌落個碗度,真係好正,入邊呢又有啲油脂又有甘香又有Juice嘅汁,真係食到索索聲。淨牛腩,份量係勁足料嘅勁大碟,啲汁係超好味㗎用嚟送飯係一流,加上佢嘅配菜呢都好足個喎,成碟生菜薦底,上面又有蒜香同葱
🔆正宗潮汕牛丸🔆
富興潮州粉麵 (元朗)
元朗又新街33號怡豐大廈地下9號舖

喺呢一個乍暖還寒嘅天氣,今日係熱辣辣🔆🔆🔆🔥🔥🔥

入到去就即刻叫咗杯凍奶茶同埋凍檸茶先

凍檸茶茶香足,甜味味剛剛好,咁就夠晒解暑開胃啦🌟🌟🌟

我就最鍾意杯凍奶茶🥤,奶香茶香沖得啱啱好。

淨牛腩,份量係勁足料嘅勁大碟,啲汁係超好味㗎用嚟送飯係一流,加上佢嘅配菜呢都好足個喎,成碟生菜薦底,上面又有蒜香同葱花,極其惹味,真係大滿足呀!

服務啦係一流嘅,好貼心咁樣主動送上左一個好別字嘅小碗俾我哋啦,雖然佢係一間地道嘅小店,但你見到佢用嘅嘢都好雅致,碗碟都有古風,仿青花瓷嘅設計,又食得幾賞心悅目🥳🥳🥳🥳

嚟元朗搵食嘅就可以試吓啦👏🏻👏🏻👏🏻
2022-03-21