2022-12-27 58 浏览
话说圣诞又到梗系要食返餐好嘅庆祝,今次就去咗元朗yell owl jap jap. 佢除咗提供自选嘅all day breakfast 仲有套餐,啱晒我呢啲懒癌末期( ̀⌄ ́)海鲜全日餐 $198 (北海道松叶蟹脚,黑鱼籽炒蛋,鲜虾多士,牛角包窝夫,扒蕃茄,香草杂菌,薯饼,沙律,焗豆,牛油粟米) 望到佢有咁多食材系入面,就知道佢有几足料。入边嘅主角绝对系北海道松叶蟹,佢每个蟹脚都长过我嘅前臂,十分夸张。食落系名副其实嘅啖啖肉,而且好有鲜味又唔腥,绝对必食之选。另外值得一赞嘅绝对系佢嘅鲜虾多士,食落个多士好脆,唔会俾啲酱汁浸到淋晒。鲜虾同蛋黄酱配合得啱啱好,好开胃(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 黑鱼籽炒蛋都好出色,炒得好滑又浓蛋香,钟意食蛋嘅你绝对唔可以错过。 2 人下午茶餐 $138 (蟹肉牛油果多士,柚子汁脆炸鸡翼,黑松露水牛芝士意大利饭团,芝士烧鸡墨西哥卷) 咁啱我哋去嘅时间系下午茶时段,顺便试埋佢嘅下午茶。份量啱啱好,而且包埋嘢饮。柚子汁脆炸鸡翼酸酸甜甜好开胃,外皮香脆,内里好juicy。蟹肉牛油果多士又鲜甜又脆口。最后黑松露水牛芝士意大利饭团同芝士烧鸡墨西哥卷食落都好yumyum,啱晒钟意食芝士

海鲜全日餐 $198
望到佢有咁多食材系入面,就知道佢有几足料。

2 人下午茶餐 $138
咁啱我哋去嘅时间系下午茶时段,顺便试埋佢嘅下午茶。份量啱啱好,而且包埋嘢饮。柚子汁脆炸鸡翼酸酸甜甜好开胃,外皮香脆,内里好juicy。蟹肉牛油果多士又鲜甜又脆口。最后黑松露水牛芝士意大利饭团同芝士烧鸡墨西哥卷食落都好yumyum,啱晒钟意食芝士嘅大家(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

总括嚟讲呢间cafe 算系元朗数一数二好食,价钱唔贵而且份量好大,最啱就系同朋友一齐share. 虽然位置比较隐世,但绝对值得一试的!