话说之前去试咗沙嗲牛面名店「煲仔荣记」嘅招牌沙嗲牛面大为失望,价钱贵,食物质素一般,以打卡为主! 今次就嚟到元朗,试同样喺沙嗲牛面界好出名嘅「永顺食店」!食店装修完全无打卡元素,只系一间好普通嘅港式茶餐厅,但胜在价钱贴地,味道好,CP值极高,绝对系一间出色嘅平民美食店! 🧡沙嗲牛肉蟹王面($32)必食推介!沙嗲味超浓郁,带有少少甜味,微微辣,令人越食越想食,完全唔会觉得腻!蟹王面相比起普通公仔面,口感更顺滑! 🧡炸猪扒蟹王面($27)猪扒炸得好出色,外皮薄而脆,内里鲜嫩多汁,值得一试,建议散嗌!因为无沙嗲汁加持嘅蟹王面略为失色! 整体来讲,CP值高,沙嗲牛肉蟹王面同炸猪扒都做得好出色,钟意食沙嗲牛肉面嘅朋友仔可以一试!

🧡沙嗲牛肉蟹王面($32)
沙嗲牛肉蟹王面

🧡炸猪扒蟹王面($27)