2024-06-28
招牌即烧鸡招牌果然系招牌,落单嘅时候话要等30分钟,仲谂紧要咁耐🤣但系真系等得值嘅!!上台感觉平平无奇,剪开嚟食先发现佢个皮真系好脆🥹仲脆过炸子鸡~块皮唔会好肥好油,但系食落又好多汁,就算系烧鸡都完全唔觉得柴,真系唔知佢点做到,大赞!!蜜椒薯仔牛柳粒咧道𩠌可以话系我去食大牌档嘅时候必点。佢个牛柳粒好香,牛柳粒同薯仔外面有层薄薄嘅蜜糖包住,食起嚟咸中带甜咁,好正~黄鳝啫煲估唔到佢份量都唔少,好多黄鳝,而且上台嘅时候热辣辣,捞匀啲汁嘅时候沙沙声。啲黄鳝好嫰滑弹牙,加埋佢个秘制酱汁同葱蒜咧啲配料味道一流,如果可以喺冬天食仲正红牌肥仔炒饭 睇个名有啲好奇系咩炒饭,问个店员有咩配料,佢话系睇厨师落啲咩,大牌档版嘅omakase🤣🤣🤣一于试下佢~原本都惊有啲伏,估唔到配料都几丰富,而且味道都唔错。炒饭炒到颗粒分明,够镬气,而且唔会觉得油腻,今次就有鱿鱼须、虾米同菜心粒,唔知下次会系咩呢...欢迎大家试完话我知~咧间大牌档有啲冷气位,不过唔多,如果真系唔想咁热坐出面就可以预先打电话问下或者早啲到la! 比我讲多次,佢个烧鸡真系好好食🤤
蜜椒薯仔牛柳粒
黄鳝啫煲