2023-06-30
日日出去好攰唔想去咁远,但饭点都要食,醒起原来呢间日本野唔错就近近地去休闲晚市二人餐 $498刺身,卷物,定食,甜品青苹果蟹子沙律🥗超级钟意食蟹子沙律嘅我觉得佢好出色,因为佢无论系青瓜,蟹子定沙律酱都好多,加埋青苹果都系好夹,青苹果好少食,佢好爽口,而且沙律都算大兜,超级爱❤️三点刺身盛三文鱼,油甘鱼,八爪鱼 刺身都算大片,而且新鲜鳗鱼牛蒡炸虾卷鳗鱼,牛蒡,炸虾,青瓜,肉松 卷物炸虾青瓜肉松就经常性都有,牛蒡又经常都有得食,但将牛蒡放落系卷入面真系第一次食食落去虾香脆,又好香嘅牛蒡同肉松味卷物大件,超级饱肚88 mm直径A5和牛球石头锅饭最钟意石头锅饭嘅原因一定系饭焦,嚟到嘅时候热辣辣咋咋声,因为牛肉系生牛上,所以佢用好快嘅手拌匀,令佢变熟牛肉,混合埋啲饭一齐虽然佢系A5和牛,但系唔会好油腻,唔算话超级重口味,但食落去都好香,份量都算多鳗鱼柳川陶板烧配日本珍珠米好特别,第一次食陶瓷版嘅鳗鱼,鳗鱼配合左汁再加埋有劲多嘅蛋,捞埋落去个饭都食超出色虽然个蛋唔系滑蛋,但系蛋+汁混合个饭,都有少少似平时鳗鱼滑蛋饭嘅感觉,陶瓷版上面嘅汁好香,鳗鱼唔多骨,而且放咗喺陶瓷板加热,好够热好好食😋蜜桃乌龙熊
休闲晚市二人餐 $498
刺身,卷物,定食,甜品
青苹果蟹子沙律🥗
三点刺身盛
三文鱼,油甘鱼,八爪鱼
刺身都算大片,而且新鲜
鳗鱼牛蒡炸虾卷
鳗鱼,牛蒡,炸虾,青瓜,肉松
食落去虾香脆,又好香嘅牛蒡同肉松味
卷物大件,超级饱肚
88 mm直径A5和牛球石头锅饭
鳗鱼柳川陶板烧配日本珍珠米
蜜桃乌龙熊茶
超级可爱嘅啤啤,饮落去好香茶味,唔会好甜,好睇又好饮
北海道芒果牛乳乳酸
乳酸相对于会甜一啲,但味道都唔错
甜品系雪糕
当天雪糕有三款味道,榴梿、芝麻、海盐
我哋拣咗榴梿味同埋海盐味,榴梿味有惊喜,超级浓郁,海盐味都好香
而且佢用咗鸭仔容器好得意😎
整体食物唔错,选择都算多,套餐唔算贵
虽然舖头唔大,但环境坐得舒适又几靓几适合打卡,有啲似去咗日本居酒屋嘅感觉