2023-02-10 23 浏览
同朋友响Yoho Mall行完,去附近揾下有无d 西餐食下,咁岩见到呢间铺细细地,装饰得几靓,一于试一试佢啦。入到餐厅,布置同灯光都好浪漫feel,好适合情侣或朋友黎食下野,倾下计,好舒服。打开Menu 都几多选择,花多眼乱,好多野都想试,最后同朋友决定叫两个Set Dinner。头盘系柚子提子干杂菜沙律,份量唔少,上面淋左d 柠檬汁,加上提子干既甜味,作为头盘系十分开胃。是日餐汤系南瓜忌廉汤,难得地系热辣辣的 (因好多餐厅都是暖暖的甚至冻既),南瓜味很浓,入面有少许粟米粒,令汤更加香甜。蒜茸包上面蒜茸充足,包焗得十分香脆,值得一赞。主菜方面我拣左烧澳洲顶级牛肉眼扒,卖相十分精致,配上南瓜蓉及西兰花,减低只食肉既油腻感。牛扒份量颇大,肉汁丰富,岩哂我呢d 食肉兽。朋友既主菜拣左燕麦啤酒炖纽西兰羊膝。第一次食羊膝,幸好地唔会好肥,亦都无羊膻味,同样地配上南瓜蓉及西兰花,食哂都唔会觉得腻,有机会都可以encore多次。最后饮品我拣左苹果玫瑰花茶,食完咁丰富既主菜后,再饮一壶清清地既花茶,十分舒服。朋友拣左新鲜芒果奶昔,开头都有d 担心会唔会落芒果酱,但朋友饮过后表示系新鲜芒果,而且十分清甜

最后饮品我拣左苹果玫瑰花茶,食完咁丰富既主菜后,再饮一壶清清地既花茶,十分舒服。朋友拣左新鲜芒果奶昔,开头都有d 担心会唔会落芒果酱,但朋友饮过后表示系新鲜芒果,而且十分清甜,好快就饮哂成杯。

整体黎讲呢餐食得十分满足,环境舒适,员工态度十分好,尤其满意既系上菜速度,唔会一次过上哂所有菜俾你 (因为好多时食唔切就会滩冻哂其他野),佢地会等你食哂头盘先再上汤,所以汤 或者之后既主菜 上菜时都保持应有既温度,非常欣赏佢地既细心。