2016-08-06 787 浏览
难得放假,可以系元朗hea足全日,就想拣一间坐得舒服既。因为住附近,所以经过左好多次,一直想食,今日终于试到啦!地点都算旺中带静,近元朗千色店,但餐厅条街就唔系食野/住附近都好少人会经。好钟意佢个名,友缘,forever。入到去,其实都好多位,但又唔会觉得好迫。由于食lunch, 唔算多选择我地叫左鸡扒同肉眼扒餐。睇紧餐牌既期间,餐厅会送上welcome drink。是果酸饮品,好贴心。之后就上左餐汤,味道浓。苹果栗子鸡扒,开头就系望望我以为鸡扒上面既系磨菇...当然,事实上佢系苹果同栗子!同个汁好match!平时少食栗子既我都食晒😂😂😂个鸡扒就不过不失。反而我对个薯泥几有惊喜。味道唔太识形容,但系同平时食既好唔同。正!肉眼扒都好正! 叫7成熟真系7成熟!!!!!....因为好多餐厅都overcook...依间就好好!另外加左意粉。份量都几多。又是我最爱的扁意粉!!爸爸点左热咖啡,仲可以自己拉花😂😂😂😂😂😂我就叫左冻朱古力!少有会令我觉得是甜的朱古力!好多都系好淡味,感觉依间餐厅好用心,果然无期待错!期待下次再得闲黎食!
难得放假,可以系元朗hea足全日,就想拣一间坐得舒服既。
因为住附近,所以经过左好多次,一直想食,今日终于试到啦!
好钟意佢个名,友缘,forever。

入到去,其实都好多位,但又唔会觉得好迫。
由于食lunch, 唔算多选择
我地叫左鸡扒同肉眼扒餐。
睇紧餐牌既期间,餐厅会送上welcome drink。
是果酸饮品,好贴心。
之后就上左餐汤,味道浓。
另外加左意粉。份量都几多。
又是我最爱的扁意粉!!
爸爸点左热咖啡,仲可以自己拉花😂😂😂😂😂😂
我就叫左冻朱古力!少有会令我觉得是甜的朱古力!
好多都系好淡味,感觉依间餐厅好用心,果然无期待错!
期待下次再得闲黎食!
2016-08-06