2023-12-12 15 浏览
上星期去咗元朗食生蚝,估唔到元朗都有咁高质嘅fine dining👍🏻餐厅位置喺元朗泳池附近,环境清幽,餐厅座位唔多,店员可以提供优质服务😍喺香港好少感受到咁好嘅服务态度🙈首先,我哋叫咗六款生蚝,有淡味食到浓味,每一款都非常新鲜😍睇住店员喺吧枱开蚝🥰非常好嘅体验😆生蚝属于清爽类型,入口滑溜,非常鲜甜😋另外仲有食咗蚬贝类👍🏻 店员仲推介左两款白酒,同晚餐非常配搭😋前菜方面,我哋叫咗鹅肝多士,油香满溢,每一啖都充满着鹅肝嘅香味,鹅肝底下再加咗少少黑醋,非常解腻👍🏻然后仲有清酒煮蚬,蚬肉好鲜甜👍🏻食完前菜之后,我哋叫咗一个龙虾意粉👍🏻龙虾尾爽口弹牙,仲有配上龙虾钳肉😍意粉吸收晒龙虾汁嘅精华,啖啖都系心满意足🤤留意到餐厅晏昼仲有做午餐,价钱都非常实惠,喺附近做嘢嘅朋友仔都可以去试吓❤️