2023-10-23
今日约咗朋友去元朗食饭,经过呢间囍串,一于入去食吓串烧啤啤佢🤤 入到餐厅,见到装修都好有玩味,写住「串串配啤酒、越食越富有」,我哋一于嗌咗支大蓝妹嚟送串烧🍻我哋叫咗烧五花腩串同埋烧鸡中翼串。上菜嘅时候,店员帮我哋点起枱上小炉嘅烛台,可以将啲串烧兴住食,真系好有心思。串烧都用孜然粉浓浓腌制好,经过烧烤后,外层有炭烤嘅香气,肉质鲜嫩。🍗🍢另外,烧北海道活元贝又系超好味,面头舖咗劲大住粉丝,再加埋超多嘅蒜蓉,令到烧烤处理后,元贝肉质鲜甜弹牙,粉丝完全渗入咗元贝嘅鲜味同蒜蓉味😋呢间小店竟然有唔同款嘅肠粉,我哋就叫咗碟叉烧肠试下。估唔到佢好似布拉肠咁,肠粉皮造到超薄、亦都晶莹通透,咬落好有层次,配埋叉烧同豉油真系味道一流👍🏻最后主食我哋嗌咗家乡炒米粉,估唔到份量咁多。米粉弹牙,色泽金黄,上菜时香气四溢。米粉充满肉丝、蛋丝同蔬菜丝,令整道菜更加美味🤓