2022-05-02 101 浏览
好有格调嘅一间餐厅🤍🖤一入门口已经俾佢嘅英伦风装修吸引住了,系街入面比较突出嘅一间餐厅。入到去更加安排咗一个近水吧位嘅位置俾我哋,望住佢哋酒柜上嘅植物装饰,食都食得心旷神怡啲☺️👍今次我哋叫咗两个lunch set:Couple Kitchen All Day Breakfast Set呢个ADB系同传统嘅有啲唔同,佢用咗fish and chips代替咗一般嘅多士,配上火腿扒同烟肉、炒蛋同其他嘅基本食材,造就咗呢个十分丰富嘅combo😎加多70蚊仲可以有埋龙虾,大胃王可以挑战下🤣Chef’s Special 呢个厨师精选其实系一个特式pasta,餐牌上括住咗Sichuan Style,因为呢个意粉系都真系有少少辣🌶佢嘅酱汁主要系用蟹肉煮成,配上辣椒粒,青口同鱿鱼,食落都几特别,同其他一般嘅意粉唔同,系有佢嘅独特性喺度。同埋佢嘅青口同鱿鱼数量都唔少,相当满足🤘Sauteed Brocolini额外加嘅一个小食。长柄西兰花比较少食到,相对哋比较瘦长,而且都要相当多嘅牙力。今次佢哋用嘅系蒜蓉炒嘅方式,有少少似食紧炒菜心,对于我呢个蔬菜爱好者简直系恩物😽随餐佢仲会附送餐包餐汤。餐包系好传统嘅甜

今次我哋叫咗两个lunch set:

Chef’s Special

Sauteed Brocolini

随餐佢仲会附送餐包餐汤。餐包系好传统嘅甜餐包,有点意外,因为而家好少餐厅会用佢嚟做餐前包了,有点怀旧嘅感觉🙀另外我哋仲叫咗杯「无中生柚」,名就很得意,饮落都好易入口,有少少似柠檬茶嘅变奏版,夹杂住西柚味,可以用嚟消腻👍

题外话:虽然佢叫Couple’s Kitchen,不过唔系净系couple先入得㗎,见到都好多闺密屋企人一齐嚟食,绝对十分friendly🫶