2015-05-04 669 浏览
劳动节翌日,同四个fd特登约出黎食野,原本系想试附近间韩国料理,点知冇位然后就发现左对面嘅呢间西日放题,里面大把位,仲要午市只系八十八蚊起,所以我地就转軚食放题点知入到去先知伏左,原来八十八蚊净系包寿司、卷物/手卷、前菜/沙律、天妇罗/扬物同食事,仲要加一服务费(其实餐牌有写,但系我地一见到八十八蚊就急不及待入左去)我地就冇要全包,净系每人加多五蚊升级饮品。第一轮惯性地叫劲多野食,叫左好多寿司,之后就开始后悔食放题其实根本唔应该食太多寿司,所以之后都冇再叫。印象比较深刻嘅野食系流心朱古力棒棒串,个卖相虽然唔系太吸引,但个味道就真系好掂有少少似心太软,不过就系一串串咁,几新奇有趣。蟹籽沙律比起刺身沙律好食,d沙律酱比得几足相反刺身沙律就比得劲少,个人认为呢d食唔饱又好食,所以我地一共叫左十一客仲有一个叫芝心片嘅野都好正,块野入面d芝士好似拉唔尽咁,个感觉几有趣。但系有一个叫忌廉蟹肉薯饼嘅野就真系麻麻地,有少少奇怪。虽然选择少,但系食到好饱,可能系d野食饱肚啦,一百蚊左右嘅质素其实都算系咁,个人认为冇咩特别,所以就冇一种食过番寻味嘅感觉喇。

我地就冇要全包,净系每人加多五蚊升级饮品。
第一轮惯性地叫劲多野食,叫左好多寿司,之后就开始后悔
放题其实根本唔应该食太多寿司,所以之后都冇再叫。
扬物
寿司
寿司
蟹籽沙律
有少少似心太软,不过就系一串串咁,几新奇有趣。
蟹籽沙律比起刺身沙律好食,d沙律酱比得几足

但系有一个叫忌廉蟹肉薯饼嘅野就真系麻麻地,有少少奇怪。
题外话/补充资料: 呢间餐厅嘅侍应d态度都几差,不论系讲野、表情、行为嘅态度都系咁差,叫佢比wifi password系飞张纸埋黎,收点菜单嘅时候系抢嘅,令人十分不安。
2015-05-02
$102.3 (午餐)
蟹籽沙律