2022-11-25
好耐冇食日本菜喇, 今日黎到一间想食好耐位于元朗既日本餐厅, 价钱睇落十分相宜, 今次就黎试一试😆1/ 寿司盛盒🍣其实系我自己独立点左几客寿司, 分别有油甘鱼($30), 三文鱼子($30), 海胆($78)同花之恋寿司($45)共4客件件都好大件, 而且味道新鲜完全感觉唔到有雪藏味道, 肉质细嫩😋☺️☺️2/ 烧三文鱼头🐟 $108呢个系大既三文鱼头, 烧得岩岩好唔会Over cooked, 鱼肉嫩滑而且感觉充满骨胶原😎3/ 海胆炒饭🍘 $108炒饭炒得好有锅气! 超级香口, 而且好热, 而面头有两片海胆我地都一同捞起, 立即熟左并隔合, 葱花味道强烈, 米饭炒得粒粒分明👍🏾4/ 蟹子沙律🥗 $58全青瓜既沙律底合哂我心意, 加上蟹子整个感觉好爽口脆卜卜😋5/ Affogato☕️ $38Affogato真系成日都食, 但好食既Affogato除左雪糕要好食, 咖啡豆冲成既咖啡都好紧要, 佢地个shot咖啡唔会有酸味, 只有咖啡甘香, 配搭雪糕相当融合👍🏾6/ 柚子雪芭🍊 $58估唔到系原个柚子上, 内里就系柚子味既雪芭非常冰冻!! 柚子味甘甜超级醒胃, 令个肚无冇饱滞
1/ 寿司盛盒🍣
2/ 烧三文鱼头🐟 $108
3/ 海胆炒饭🍘 $108
4/ 蟹子沙律🥗 $58
全青瓜既沙律底合哂我心意, 加上蟹子整个感觉好爽口脆卜卜😋
5/ Affogato☕️ $38
6/ 柚子雪芭🍊 $58