2016-07-22
happy friday当然要食餐好既慰劳一下自己啦今晚约了住在元朗既朋友一齐出来食个晚餐 谈谈天。。我们来到呢间日式拉面小店店内位置不多,但可以睇到师傅烹调既情况面食都分为稻庭乌冬,拉面,手打乌冬而且有唔同配料可选,汤底都有好多款选择小食超多款叫了两支日本绿茶可乐汽水味道有点点淡淡既绿茶味,好似梳打汽水咁,又有少少汽 几易入口 解渴 猪软骨好林 好香 而且啖啖肉溏心蛋好流心 呢碗选了猪骨汤底 不算太浓 味道都可以 面既份量都多架 其实一个人食一碗面都够饱拉面鸡扒juicy,嫩滑,肉厚蕃茄汤底 不但有浓浓既蕃茄汤仲有数件蕃茄肉 真材实料手打乌冬弹牙 烟韧由于我同朋友都好为食 所以仲叫了几款小食炸鸡翼好好味因为热辣辣 又有香脆既外皮 椒盐好香 味道又岩岩好 鸡肉除了juicy外 应该之前仲腌过 因为有好香既调味料肉味饺子外皮超脆 而且我沾了沙律酱来食 甜甜地又咸咸的 几得意 不过大家食的时候要小心 因为十分热 好易辣亲个咀脆卜卜 弹牙沾了沙律酱来吃 除了可以增加食物既味道之外 仲可以减少一点食物既油腻感 炸物配沙律酱=绝配整体用餐满意 食物上餐速度很好 而且食物选择及份量多 价钱廉宜抵食
而且有唔同配料可选,汤底都有好多款选择
绿茶可乐
自家制猪软骨拉面