2018-09-17 176 浏览
最近 约咗朋友 入元朗逛街, 行经 元朗西裕街 ,达辉径 ,看见有间'千贺水产 '食肆。 我和朋友都喜欢新嘢, 今次嚟到呢度 又适逢肚饿时间 , 梗系要 食咗先算。餐厅内环境阔落, 地方干净企理, 墙身也有特别布置, 感觉优雅。餐枱上放置咗 餐纸任选, 有炸物 ,天妇来, 寿司 ,刺身, 一品料理等等。我们先order咗 寿司, 巧手寿司款式有 多种选择, 很快便送到 ,效率非常高。还有几烧海产 ,有海虾, 和大只的扇贝, 有手板咁大,的烧菠萝, 矶烧完之后 ,热辣辣味道香浓鲜甜又多汁。还有自家 腌制 的 一口牛, 牛肉不韧 ,味道惹。其中炸物的 榴梿球 ,个人特别喜爱。 榴梿球真系有乒乓波咁大粒 。炸到金黄色 ,外皮脆卜卜 ,咬一口榴莲蓉便涌出来, 食完仲可以追加。天妇来有茄子, 天妇来蟹柳 ,和天妇来海虾, 都是朋友喜爱 必选的 食物, 当然唔可以错过。 还有 甜品 , 清凉的 啫喱, 木糠movie ,美点 ,雪糕,雪条, 任选 任食。饮品、也有 汽水,果汁 任饮。 这间放题 食肆 ,食物 选择 相当丰富, 我和朋友都食到捧腹离开。😋
餐枱上放置咗 餐纸任选, 有炸物 ,天妇来, 寿司刺身, 一品料理等等。

矶烧完之后 ,热辣辣味道香浓鲜甜又多汁。
还有自家 腌制 的 一口牛, 牛肉不韧 ,味道惹。

天妇来有茄子, 天妇来蟹柳 ,和天妇来海虾,

都是朋友喜爱 必选的 食物, 当然唔可以错过。

还有 甜品 , 清凉的 啫喱,

木糠movie ,美点 ,雪糕,雪条, 任选 任食。

2018-09-15
下午茶