2021-07-28 38 浏览
原来元朗依间都越嚟越多依啲文青味极重嘅餐厅🤣。一开头我俾佢吸引到嘅系佢嘅餐牌,因为佢餐牌系一个我几钟意嘅插画师腔叔画嘅🤣。入到餐厅就觉得佢嘅设计同元朗街道嘅感觉有种格格不入咁,不过佢餐厅入边嘅设计系几靓嘅👍🏻。食物嘅质素都几好。一坐低就叫咗杯Flat White($38)先。正正常常一杯嘢🤣。前菜叫咗𠮶青芥末牛油果三文鱼子蟹肉多士($88),依个好好食🤩,每样食材好食,然后夹埋一齐𠮶口感都好正。最正系佢都真系几多蟹肉同三文鱼子,每啖都可以食到三文鱼子同蟹肉🤩。跟住主菜我就叫咗个香煎牛油波士顿龙虾牛肝菌意大利饭($148)。我觉得依个价钱嚟讲,依个质素完全系超哂班🤌🏻。龙虾肉爽口弹牙啦,啲虾膏拎埋嚟捞饭又超香。然后本身𠮶饭其实都煮得好好,牛肝菌味好香浓,调味又啱啱好👍🏻👍🏻。我觉得大家都可以试下依个。我觉得依间餐厅系元朗区较少见嘅餐厅,大家都可以去试下👍🏻👍🏻。但大家去之前都可以book定位先,因为都几full。