2024-10-03
元朗又有新餐厅,今次食中菜,位置都几方便。建议大家扫QR CODE睇菜单最准,因为有D餐牌未必有,但QR code餐单系有,唔系就会错过美食啦~鲜肉小笼包本身以为系平时食开既小笼包,但呢款系比较似包点,包咬落好软身,有空气感,鲜肉馅应该系自家制,肉汁好juicy! 四川担担面麻酱好香,而且辣味都几突出,整体鲜而不腻。面条都系偏细薄,可以挂晒汤汁。芙蓉蛋饭有惊喜! 入面配料有虾仁、火腿、韮王等等,好足料,饭仲淋上甜豉油,咸味岩岩好,唔洗再额外落豉油。蛋介乎系煎同炸之间,十分香口。炸芝麻鸡翼本身以为系平时放题食到个款,原来系佢自家调味既鸡中翼。调味好香口,加上鸡翼炸到好酥脆,好食。红糖糍粑系我既至爱,入口有黄豆糖粉个种香甜既味道,糍粑咬落软糯。一定要点埋浓稠既红糖酱,好满足!
鲜肉小笼包
四川担担面