2020-09-06
📌 8cm Coffee~元朗估唔到元朗会有一间咁有希腊风情嘅餐厅😍门面有一个拱门同大窗口位 好靓呀!装修主要系以绿色为主 再加上丛林嘅画🌳画上亦有雀鸟同植物 好似置身系热带雨林🌿设计很精致 俾人好放松嘅感觉~入边都几多座位😆而且有好多打卡位📸 可能因为新开嘅关系 人流超级多😨而且入边有好多插头位 几work-friendly!食物选择都几多 有多士🥪意粉🍝牛角包🥐蛋糕🍰Lunch set较为抵食 包餐汤同饮品由十一点半至二点提供😉为咗影靓相最后都系坐咗窗口位😂不过就无开到窗 仲有一只小乌蝇飞嚟飞去店员都好好 有帮我赶走咗佢🤭佢话如果开咗嘅话有更加多乌蝇飞入黎😰整完之后用餐心情真系有少少影响😥1️⃣ 烟肉洋葱蛋汁扁意粉 𝗟𝗶𝗻𝗴𝘂𝗶𝗻𝗲 𝗕𝗼𝗹𝗼𝗴𝗻𝗮𝗶𝘀𝗲 $𝟴𝟴 (𝟴/𝟭𝟬)卖相普通 份量唔系特别多不过意粉比我想像中好食好多😋扁意粉软硬适中有好多烟肉同蘑菇🍄酱汁调得刚刚好 好creamy🤤但系食完都唔会腻👍🏻2️⃣ 蜜桃博士茶 𝗣𝗲𝗮𝗰𝗵 𝗥𝗼𝗼𝗶𝗯𝗲𝘀 𝗧𝗲𝗮 +$𝟮𝟴 (𝟲/𝟭𝟬)跟餐叫咗呢款茶 因为嚟之前已经饮咗咖啡本身冇睇清楚
估唔到元朗会有一间咁有希腊风情嘅餐厅😍
门面有一个拱门同大窗口位 好靓呀!
装修主要系以绿色为主 再加上丛林嘅画🌳
画上亦有雀鸟同植物 好似置身系热带雨林🌿
设计很精致 俾人好放松嘅感觉~
入边都几多座位😆而且有好多打卡位📸
可能因为新开嘅关系 人流超级多😨
而且入边有好多插头位 几work-friendly!
食物选择都几多 有多士🥪意粉🍝牛角包🥐蛋糕🍰
本身冇睇清楚 净系见到蜜桃就叫咗
结果送到上嚟系原本系博士茶😅
个人就唔系特别钟意呢只味道 茶味偏酸🤭
不过呢款茶有助放松蹦紧嘅神经😗
3️⃣ 蘑菇芝士配太阳蛋法式烤饼 𝗠𝘂𝘀𝗵𝗿𝗼𝗼𝗺,𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝘄/ 𝗦𝘂𝗻𝗻𝘆 𝗘𝗴𝗴 𝗚𝗮𝗹𝗲𝘁𝘁𝗲 $𝟵𝟴 (𝟲.𝟱/𝟭𝟬)
见到有crepe食咁特别就即刻叫咗🤩
环境服务🥂: 7/10
推荐指数👍🏻: 7/10
🍴: 8cm Coffee
📍: 元朗凤攸南街9号好顺利大厦地下14号舖
🔍: 09:00-21:30(Mon-Sun)