2022-03-19 1094 浏览
#pb食在元朗元朗新开暗黑Cafe ☕New Cafe Alert 🚨✨暗黑风最近去到元朗🤪 呢间元朗新开嘅Cafe装修以黑色为主 非常至格👍🏻 店内唔算好大 大约有5-6枱🥰 天气好有日光照入黎 加上平日去冇咩人 感觉都几chill🖤.食物种类好多 有All-day Breakfast、意粉、Burger、自选Toast等等😋 价钱$58-$110不等 几抵食👍🏻 另外仲有甜品有Croffle 同埋 @brownycafe 嘅蛋糕😍🔹Egg Benedict🥚摆盘好靓❤️ 可以拣三文鱼 / Parma Ham 又或者好似朋友咁两款都要🥰 水波蛋煮得刚刚好 一切开即流蛋汁😋 味道亦唔会好咸😍 $78价钱合理👍🏻🔹Build your own toast🍞自选两款Toppings ($58)😋 面包可以拣Sourdough / Tomato & herbs 我今次拣左Tomato & herbs 口感松软😍 Topping拣左Bacon 同 Tomato & Feta Cheese 整体感觉好健康👍🏻 特别欣赏佢嘅沙律 用左自家制杂莓酱 酸酸甜甜 几开胃🥰🔹Vanilla Mochi Cr
#pb食在元朗
元朗新开暗黑Cafe ☕
New Cafe Alert 🚨✨

🔹Egg Benedict🥚

🔹Build your own toast🍞

🔹Vanilla Mochi Croffle🥐
推介❤️ 又系摆盘好靓🥰 Croffle中间加左麻糬 口感外脆内烟韧😋加埋朱古力酱 & Movenpick 云尼拿雪糕食 唔会好甜👍🏻 配料仲有士多啤梨、杏仁、杏脯干、南瓜籽 几特别😍

🔹Seasame Latte🖤
推介❤️ 芝麻味够浓 略嫌口感可以再滑少少🤪

🔹Hand Drip(日晒Brazil)☕
@coffeeslave.hk 嘅咖啡豆🥰 呢款日晒巴西豆系唯一一款Nutty豆 层次唔算好丰富 但系都唔错👍🏻

整体✨ 暗黑环境好抢镜🤪 食物摆盘好靓 质素唔错 价钱亦都几合理😍 Feel到店员对食物嘅用心👍🏻

The Way Coffee
元朗合益路9-15号纪业楼地下H号舖