2017-11-02 107 浏览
一间元朗新开嘅泰国菜,地点方便喺元朗广场对面,一入到餐厅长长方方,店内摆设都系一啲泰国画像,放着泰文歌,简单木枱,但装潢未见得特别,略为有点挤迫,食客唔多。👌🏾好啦~ 首先,黎到泰国餐厅必点既冬阴公汤,用左多香料去煮成,入口香浓,辣道十足,比起泰国饮既冬荫公汤仲要辣,老板应该系为咗迎合香港人口味,但建议怕辣朋友可以点其他汤黎饮蒜蓉包,试过之后重点推介👍🏾👍🏾程长方条型,涂上牛油黎炸过,外脆内软,连我本人唔太中意食面包都食多左几件👍🏾然后当然唔少得配上咖哩,但咖哩味道略有少许浓然后再黎个泰式生菜包,配料十足,而且香料味道好重,真材实料。饮品就点左最近人气热卖既碟豆花青柠梳打,卖相好靓,但饮落碟豆花香味一般,无太大惊喜。