2021-09-10
食过十三少既朋友仔都应该知净系得香港仔先有😲近两三星期终于喺元朗开分店啦👏🏻元朗人又有口福:2人套餐$338 (凉菜、主菜、小菜、白饭)🍴十三少酸菜鱼🌶🐟一上枱店员建议我地先饮汤后食鱼😀味道浓郁,酸辣适中,唔会抢左鱼嘅鲜味👍🏻酸菜鱼份量好多,全部都无骨又超滑😍可以大啖食!仲有大量酸菜、菇、莴笋,超足料,好满足🤤🍴青瓜🥒青口够爽口,落左大量蒜粒🧄拌匀好正,开胃一流🍴干煸四季豆🌱四季豆炒得好干身,不会太油腻,香同辣方面都做得岩岩好,送饭最好不过🤪🍴口水鸡🌶🐔呢个就无咩特别,虽然睇到好多红油,但系唔系好辣🤣略嫌唔够麻同唔够入味,肉质亦不算特别嫩滑🤫🍴红糖糍粑🫔 (套餐+ $28)即叫即做,外皮沾满黄豆粉,一咬开香脆既外皮后里面好软糯😋点埋红糖就perfect🤩食饱都可以食哂总括来讲,以元朗既川菜店,佢都算系数一数二好食😋环境又舒适,每枱都有适当距离👍🏻店员亦都好主动行过来帮我地斟水,上甜品之前又会先清洁枱面同埋换过一只新碟比我地,服务态度💯上菜速度都好快!可能依家新开张,食完仲送$30 coupon下次可以用😝大家仲等咩,快啲行动😌🤙🏽📍 十三少 (元朗)元朗又新街56号置富中心地下1-3号
2人套餐$338 (凉菜、主菜、小菜、白饭)
🍴十三少酸菜鱼🌶🐟
🍴青瓜🥒
青口够爽口,落左大量蒜粒🧄拌匀好正,开胃一流
🍴干煸四季豆🌱
🍴口水鸡🌶🐔
🍴红糖糍粑🫔 (套餐+ $28)
总括来讲,以元朗既川菜店,佢都算系数一数二好食😋
📍 十三少 (元朗)
元朗又新街56号置富中心地下1-3号舖