2020-11-17 201 浏览
今日嚟到元朗揾朋友,两个都话好耐冇食过日本野,咁岩元朗最近都开咗好几间新嘅日本菜式,我哋就二话不说提议一齐食啦🥳今次就睇下元朗区omakase既质素如何,omakasa一向有高级同昂贵既感觉,而元朗始终唔系市区,价钱亦相对亲民~ 到底平民价钱版既厨师发板又好唔好食呢?😍我哋叫咗个lunch set,价钱系每人$500,有前菜、刺身、寿司、海鲜汤同埋甜品。等我分享下几样值得推荐架啦🤣最亮眼既日本海胆🤩 一上枱已经好吸睛,系满到泻既海胆呀🥰 颜色鲜艳,夺目既鲜橙色令人食欲大开~ 放入口落去好甘甜,食得出系好新鲜既!蓝鲸吞拿鱼手握寿司🍣 卖相好靓,吞拿鱼色泽均匀,嫩嫩既粉红色,寿司大细岩岩好,可以一啖放入口,放入口首先食到吞拿鱼丰富既鱼脂,入口即溶,再食到粒粒既日本寿司饭,带带醋香味同微暖,两者配合得宜😄赤贝寿司🍣 咬落去好弹牙爽口,好新鲜呀🤪其他野食质素都唔错,环境舒适,价钱都合理,元朗人值得黎食下,支持下新小店,希望元朗可以有更多更多既美食进驻👀👍🏻

我哋叫咗个lunch set,价钱系每人$500,有前菜、刺身寿司、海鲜汤同埋甜品。等我分享下几样值得推荐架啦🤣

日本海胆

蓝鲸吞拿鱼手握寿司

赤贝寿司🍣 咬落去好弹牙爽口,好新鲜呀🤪
赤具寿司

吞拿鱼刺身