2024-07-16
元朗日式烧鸟稀有部位~第一次黎到呢间居酒屋,所有关于鸡既稀有部位,你想像得到,想像唔到既部位都可以食到🤣 鸡掌心、鸡冠、鸡提灯、心血管、甲状腺…如果唔想谂食咩,可以拣厨师发辨,价钱都合理,Staff 会同你倾下计,感觉好似朋友!不过地方唔系太大,坐吧台会感觉有D人迫人咁。食左太多野了,讲D 有印象既:🌟$42鸡蚝肉 | 鸡髀厚肉位置,好弹牙🌟$58 提灯 | 由卵巢、输卵管连接未孵化的蛋,一定要一啖食!蛋黄仲系流心🌟$32 鸡冠 | 烧完有D似鸡皮,脆脆地🌟$32 掌心 | 有鸡软骨的爽脆,又有D烟韧,多重口感🌟$52 白鳝 | 唔洗讲,皮脆肉弹牙,必食🌟$32 心血管 | 好有弹性,烤过之后有D酥脆🌟$32 甲状腺 | 粉粉地,个人钟意爽D既野🌟$34自家免治鸡肉棒 |感觉软骨唔够多,如果多D 会好食D🌟$68 烧蛏子皇 | 岩岩好,好鲜甜🌟$58 鸡汤乌冬 | 乌冬好特别系一大块的,不过汤底比较淡!🌟$58 乳鸽脾 | 你以为得个脾,其实都好多肉,烧得岩岩好,皮脆肉嫩下次会再黎食!~🏠店名:鸟捌 Torihachi🚘地址:元朗教育路146号兴业楼地下1号舖
食左太多野了,讲D 有印象既:
🌟$42鸡蚝肉 | 鸡髀厚肉位置,好弹牙
🌟$32 鸡冠 | 烧完有D似鸡皮,脆脆地
🌟$32 掌心 | 有鸡软骨的爽脆,又有D烟韧,多重口感
🌟$52 白鳝 | 唔洗讲,皮脆肉弹牙,必食
🌟$32 心血管 | 好有弹性,烤过之后有D酥脆
🌟$32 甲状腺 | 粉粉地,个人钟意爽D既野
🌟$68 烧蛏子皇 | 岩岩好,好鲜甜
下次会再黎食!~
🏠店名:鸟捌 Torihachi
🚘地址:元朗教育路146号兴业楼地下1号舖