2023-06-13 32 浏览
前排同朋友去咗元朗一间泰国菜食晚饭,估唔到𠮶条街有咁多有情调嘅嘅餐厅。而呢度系一半户外,一半室内,夜晚嚟确实几chill。餐厅挂咗好多色彩斑斓嘅装饰同吊灯,加埋泰国音乐,有一种去咗泰国酒吧嘅感觉。餐牌超多选择真系拣到人选择困难症。餐前小食嘅酸青瓜同萝卜清新又开胃。泰式猪颈肉好香口,加埋酱汁更惹味,推荐~ 呢度嘅咖喱仲可以拣鸡件定系新鲜鸡,我就拣咗新鲜鸡,因为有鸡皮同连骨嘅鸡肉质一般都会弹牙。斑兰咖喱超级大份好足料,食得出微微斑兰味,最紧要嗌个煎饼,配咖喱一流,啲煎饼佢唔系就咁平摆,而系砌到成朵花咁,即刻靓咗🤣 椰子鸡汤都有满满嘅泰式香料、菇同鸡肉,生菜包酸辣恰当,可以不停咁食,结论系两个女仔食到超级饱,呢度又系个好啱倾心事嘅地方。