2023-10-05
有时同朋友约食饭倾计,都会倾到唔记得时间,餐厅提示要打烊就要早早离枱。元朗有格调嘅酒吧唔多,呢间新开嘅形 Katachi Bar & Restaurant,早前经见到里面环境又大,装修新又有情调,今次就同元朗朋友去食串烧、饮返杯🍻聚旧。呢度分两层,楼上系洗手间同桌球枱;楼下就lounge bar、舒适皮沙发卡位,有电视可睇波⚽️、Wifi、镖机🎯,有得玩有得食,仲系通宵营业✨请返食物,串烧店当然想试多几款🍢 我地叫左精选套餐(10款/$526),廿几款选择里面,呢几款都比较推介👍🏻 — 烧白鳝: 呢个最推介,烧完嘅鳝油香四溢,鱼身肥美肉细— 冰烧柚子菠萝🍍: 烧菠萝香甜多汁,加上外层裹上柚子汁,咬开一层脆薄糖衣,就有菠萝汁喺味蕾炸开,非常过瘾。— 蒜香牛舌: 牛舌系我食串烧必点!呢份用大量蒜片垫碟,味道更香!肉质松软。— 鸡全翼: 烧鸡翼谁不爱!外皮香脆满口油香,肉质有水份唔会干。另外仲单点左黄金烧扇贝同黑豚腩。烧扇贝肉厚弹牙,有鲜甜味,拌埋芝士更加滋味!黑豚腩肥瘦相间,咬落松软,一层嫩肉一层油花,好满足啊😋酒嘅种类多,价钱合理,我地要左long Island 🍹 同啤酒,趁happy
— 烧白鳝: 呢个最推介,烧完嘅鳝油香四溢,鱼身肥美肉细
另外仲单点左黄金烧扇贝同黑豚腩。
酒嘅种类多,价钱合理,我地要左long Island 🍹 同啤酒,趁happy hour 梗系要再添杯🍻
总括黎讲呢度串烧同酒类选择多,性价比高,仲坐得好舒服,推介俾大家✨