2023-10-16
🌟轻铁丰年路站 10分钟路程🌟#元朗 #oysterseason #海鲜拼盘今日又继续发掘元朗唔同嘅美食今次拣左呢间Oyster Season 位置上唔算太方便 但系胜在侧边唔会太嘈 几好环境我哋两个人去叫咗一个Seafood dinner set首先系每人一杯House Wine 阵阵石榴香味 😚😚系 🧡#Seafoodplatter #海鲜拼盘- 呢个拼盘包含咗好几种海鲜 有6只生蚝 贝类2只 刺身带子2只 黄金螺2只 牡丹虾2只- 店员好sweet 我哋食呢个海鲜拼盘嘅次序 - 首先系食生蚝 都好肥美 好creamy 味道好鲜🤗- 跟住就系刺身带子 肥美呀🥹- 牡丹虾 劲大只 - 跟住食两个贝类 鲜甜冇沙- 最后先食黄金螺前菜拣咗 🧡#烟三文鱼黑醋汁沙律餐汤系 🧡#黑松露蘑菇汤- 多咗黑松露嘅味道 令到成个蘑菇汤嘅味道更加浓厚跟住仲有一份海鲜 系 🧡#清酒蒜蓉煮蚬- 啲蚬都几大只 - 平时多数食开清酒煮蚬 今次呢个加埋蒜蓉慢煮 更加入味去到主菜🧡#招牌鹅肝粒焗杂菌饭- 呢个杂菌饭好特别 用锡纸上碟- 慢慢打开锡纸 好有惊喜 阵阵鹅肝味喺个锡纸入面传出 再加埋野菌嘅味道 更加突出-
🌟#元朗 #oysterseason #海鲜拼盘
今日又继续发掘元朗唔同嘅美食