2024-04-15
今日同屋企人嚟咗元朗又新街呢间新开嘅多多鸡大排档食晚饭❤️舖头主打招牌脆皮碳烧鸡😘真系一试难忘🥰由于系即叫即烧嘅关系,所以要等20至25分钟左右 但系绝对系值得等㗎,因为上枱嘅时候系原只鸡上 可以俾我哋打卡😆重点系佢唔单止外表靓 成只鸡系外脆内软 鸡肉嫩滑 鸡皮烧到非常之脆,有种食紧乳猪皮嘅感觉😻我哋仲叫咗美极海中虾、金银蛋菜苗、椒盐九肚鱼同埋炭烧猪颈肉💕美极海中虾又系一个我要大推介嘅菜式🥺🥺🥺虾肉弹牙 好新鲜🫶🏻加埋美极嘅香味,简直令人食唔停口😻😻😻椒盐九肚鱼又系好出色嘅炸物,因为唔会太油腻,但系又可以做到外脆内软嘅感觉☺️ 炭烧猪颈肉烧得好香,加埋佢哋特调嘅泰式酱汁 好好味❤️最后我想讲系连金银蛋菜苗都好好味 唔会太咸 菜苗煮得啱啱好,唔会过老😗呢间大排档真心推介,因为店员好Nice❤️重点系每一味𩠌都好味🥰🥰仲要啲𩠌系好大碟嘅 我哋三个人食食咗七百几蚊人均都系二百几 但系我哋最尾系食唔晒要打包😨所以呢间餐厅真系好抵食😚😚值得更多人认识🥰🥰🥰多多鸡大排档 (元朗)📍元朗又新街37-51号富祐阁地下14号舖
炭烧猪颈肉烧得好香,加埋佢哋特调嘅泰式酱汁 好好味❤️
多多鸡大排档 (元朗)
📍元朗又新街37-51号富祐阁地下14号舖