2019-06-30
之前食过今次又想食泰国菜,第一时间谂起薄荷叶~我地点左个2人餐($438),包括有:肉碎生菜包肉碎生菜包酸酸辣辣作为第一道菜确实好开胃!馅料一啲都唔马虎,内有洋葱、芫茜,全部夹埋一齐食好好食😋不过我本身唔系好食得辣,辣到问店员拎水饮😂泰式烧猪脾仔最有特色嘅系呢度嘅香料系店主自己种!睇得出店主好花心思,亦都好有诚意经营。香料的而且确比坊间嘅更香!赞猪脾仔意外地唔会好韧、好难咬开或者痴牙,烧烤过嘅猪脾仔好香,配合酸甜酱食好夹!椒盐魔鬼鱼外皮脆唔会过稔,不过略嫌有啲油腻。店员细心介绍2款特制辣椒酱比我地配搭泥食。马拉盏炒通菜2次泥都特登食😋2人餐嘅炒时菜仲有其他选择,不过个人觉得泥食泰国菜当然要食马拉盏炒嘅菜😆咸咸地好滋味😆另外我地仲点左沙嗲串烧($108)沙嗲串烧(猪羊鸡各2串)香料系店主自己种,当然食串烧都要配埋佢嘅香料食。3种串烧都唔会烧到好㶶,肉质唔会太硬/韧。而且亦唔会好似市面上啲串烧用过多调味酱汁如孜然少等盖过肉味。串烧配搭少少辣嘅沙嗲酱食餐厅布置都充满泰式风情。呢度环境气氛一流,餐厅又一直播住歌,好有情调!Mint Cocktail($58)最后听住音乐以杯cocktail为今
我地点左个2人餐($438),包括有: 肉碎生菜包
泰式烧猪脾仔
椒盐魔鬼鱼
马拉盏炒通菜
另外我地仲点左沙嗲串烧($108)
沙嗲串烧(猪羊鸡各2串)
餐厅布置都充满泰式风情。
呢度环境气氛一流,餐厅又一直播住歌,好有情调!
Mint Cocktail($58)
最后听住音乐以杯cocktail为今晚作结👏🏽味道似系红酒沟7喜,冇咩酒精味,颇甜,易入口。
总结
味道:✨✨✨✨