2024-01-07
📍新沙洞大排档 (好顺景大厦1座) (元朗)元朗凤攸南街3号好顺景大厦1座地下3号舖==============================呢间新沙洞大排档系大角咀有间总店,系YouTube 好多人介绍,最近终于系元朗开分店喇🤩🤩元朗店一样都系超多打卡位📸,同埋有室外位,我地book位果时多口问下可唔可以带埋狗仔🐶来食,估唔到职员话可以(但一定要提早通知😉)食物选择有好多,价钱唔算贵,可以叫多几款都唔肉赤😜==============================招牌酱油蟹拼盘配麻油紫菜饭🦀🍚职员向我们推介,依家元朗店做紧新推广酱油蟹优惠 $168 原价$248仲包埋麻油紫菜饭,好抵食🤤🌟(但要注意这个优惠只于星期一至五全日供应,星期六日晚上七点前离座才可享用,而且必须致电预约)🌟🦀酱油蟹拼盘,除咗有蟹还有虾🦐,将酱油蟹肉挤出,连同麻油紫菜饭一齐食非常鲜味,就算我第一次食酱油蟹都觉得味道唔错🤤酱油虾拆壳后加少许酱汁配以麻油紫菜饭一同吃,味道有点像鲜虾寿司,味道非常鲜味👍🏻招牌原粒蜂巢蜜米酒🍶职员拎咗两个酒杯嚟,每只酒杯入边都放咗一粒蜂巢🍯将米酒倒入酒杯入面搅匀之后,蜂巢的糖浆会慢
元朗凤攸南街3号好顺景大厦1座地下3号舖
食物选择有好多,价钱唔算贵,可以叫多几款都唔肉赤😜
招牌酱油蟹拼盘配麻油紫菜饭🦀🍚
招牌原粒蜂巢蜜米酒🍶
职员拎咗两个酒杯嚟,每只酒杯入边都放咗一粒蜂巢🍯将米酒倒入酒杯入面搅匀之后,蜂巢的糖浆会慢慢融入米酒中,令米酒口感偏甜配上炸鸡及酱油蟹等浓味食物非常配搭🤤
韩式水冷面🍜
呢款水冷荞麦面是比较幼身弹牙汤底清甜另外有配白醋可以随自己喜好加入👍🏻,配菜方面有好多生菜,萝卜,梨以及蟹柳丝等非常丰富🥰
泡菜煎饼
泡菜煎饼是比较厚身但不油腻,入面泡菜份量都算多,配上酱油一齐食非常好味😋
新沙洞炸物拼盘
拼盘炸粉丝卷,炸饺子🥟,炸甜薯芝士条同埋韩式年糕,每款大约有二至四件,两个人食刚刚好,配埋个米酒一流😜
招牌炸鸡(半分)(甜辣)🍗
炸鸡今次拣左甜辣酱,炸鸡肉质嫰滑外皮薄脆,半份大约有6-7件左右,配埋泡菜一齐食好好味👍🏻