2023-09-17 503 浏览
🙋🏻‍♀️終於都正式開始返全日班啦,媽媽我終於有返啲me time👏❤️今日咁啱有朋友仔喺九龍入嚟搵我食午餐,咁梗係要上網做下Research,搵返間CP值高嘅餐廳食吓啦,呢間係元朗既【🌸法國小屋】就吸引咗我🩷雖然餐廳門口冇好豪華嘅裝潢,但係佢地既裝飾同埋佈置令我覺得好Relax(食野最緊要食得開心食得舒服嘛)💁🏻‍♀️今次同朋友仔2個人就叫左好幾樣野一齊試下🍝黑松露蘑菇汁意粉黑松露同蘑菇份量好多,香味濃郁😍,一上枱已經聞到好香,食落去仲好Juicy😋🥔招牌煙肉千層芝士薯片食得出薯片真係1層1層叠去好有咬口好重芝士味🧀,加埋煙肉係上面,真係好夾🍖秘製醉雞翼咬落口好香嘅酒味好入味,而且肉質結實🧇鮮芒果伴雲呢拿雪糕窩夫甜度岩岩好既半個芒果🥭伴鬆化嘅窩夫🧇,真係會不知不覺食晒🥛雪山與白雲(蝶豆花牛奶)呢杯蝶豆花牛奶除左用嚟📸打卡一流之外,🥛牛奶味亦都又香又滑🍑奶蓋白桃香滑既奶蓋配上清甜既桃味🍑,甜度岩岩好,入邊仲有一塊塊嘅果肉,有得食又有得飲👍🏻🙋🏻‍♀️我哋兩個人可以全部清晒,一啲都冇剩,而且係咁relax嘅環境下傾吓計就又夠鐘去接放學啦🏫=========================🌸法國小

💁🏻‍♀️今次同朋友仔2個人就叫左好幾樣野一齊試下

🍝黑松露蘑菇汁意粉

🥔招牌煙肉千層芝士薯片

🍖秘製醉雞翼
咬落口好香嘅酒味好入味,而且肉質結實

🧇鮮芒果伴雲呢拿雪糕窩夫
甜度岩岩好既半個芒果🥭伴鬆化嘅窩夫🧇,真係會不知不覺食晒

🥛雪山與白雲(蝶豆花牛奶)
呢杯蝶豆花牛奶除左用嚟📸打卡一流之外,🥛牛奶味亦都又香又滑

🍑奶蓋白桃

=========================