2020-11-15 51 浏览
元朗真系愈来愈多野食呀!琴日收工同男朋友谂住入元朗行下顺便睇下有咩好食!经过左呢间「老板火锅冰室」,比佢地既怀旧设计同咁盏鬼嘅餐厅名吸引左入去试.餐厅装修行怀旧风,空间感都算大坐得几舒服!而且可以食风味小菜又可以打边炉,真系一举两得!但见呢排天气慢慢开始转凉,我地最后都决定试吓佢哋嘅火锅☺️!食物种类算好多而且大部份食物仲可以叫半份,真系两个人去食都唔怕更加可以叫多几款试多几款配料,正呀!天气开始转凉所以叫咗个好养生既 药膳花雕醉鸡锅做汤底😍 一黎到已经闻到好香浓既药膳同当归味,成个锅底好足料👍🏻 店员亦都即刻帮忙放醉鸡落汤底滚熟,时间拿捏得刚刚好,佢地话食得既时候,我地都立即试下鸡件非常嫩滑超正,饮左啖汤好正真系饮完个身都暖哂呀!安格斯牛颈脊(细)打边炉又点可以少得食牛呀!佢地既牛颈脊肥瘦适中,牛肉味都算浓,无筋,唔错呀👍🏻美国谷饲黑豚肉(半份)黑豚肉好好食,唔系好多肥膏脂肪所以食落完全冇罪恶感! 肉味好出而且唔会柴口,同出边食到嘅唔同呀,正!手打咸蛋猪肉丸 手打虾丸 各半份手打鲜虾丸,好弹牙,真系好足料,好鲜味好食!咸蛋猪肉丸口感一样弹牙,猪肉丸入边包住咸蛋黄,味道好特别真系唔错!另

餐厅装修行怀旧风,空间感都算大坐得几舒服!

天气开始转凉所以叫咗个好养生既 药膳花雕醉鸡锅做汤底😍
鸡件非常嫩滑超正,饮左啖汤好正真系饮完个身都暖哂呀!

安格斯牛颈脊(细)

美国谷饲黑豚肉(半份)

手打咸蛋猪肉丸 手打虾丸 各半份

另外仲叫左好多菜又有油麦菜、娃娃菜、莴笋同埋木耳😍 其实菜系叫咗半份估唔到size咁大份!

喺呢度打边炉性价比真系好高而且仲可以叫多几款配菜去食!无论人少同人多食饭都好适合👍🏻另外值得一提嘅系呢间餐厅啲员工服务超好而且非常有礼貌,真系食得好开心,绝对有下次!🥰