2024-12-01 165 浏览
一个朋友向我介绍元朗有一间名叫 "麺屋こころ" 的日式拉面店,评价正到疑似假嘅。店内嘅装修同灯光,都有种日本嘅气氛,令我马上都有个要去试吓嘅冲动👏🏻。盐味捞面 ⭐️份量足够,满满一碗!!!!捞面用上盐调味,简单但唔平凡,而且配料非常丰富,有猪腩、葱花、紫菜碎、水菓、竹笋、唐辛子丝、生蒜、鱼粉同埋非常有口感嘅小麦面,这个组合实在太合我胃口😽我超钟意呢一度嘅猪腩,肥瘦适中,超级香嘅猪肉油脂香味,劲吸引,系唔会觉得好油腻嘅感觉。另外呢间店仲有唔同种嘅拉面,例如柚子盐味拉面 ⭐️佢系另一款出奇制胜嘅精品。想像吓新鲜嘅柚子香味融入盐调味嘅拉面之中,清新嘅柚子味同海盐味完美结合, 估唔到柚子盐嘅味道咁香咁好食,系非常之有惊喜!!!总括,我觉得 "麺屋こころ" 呢间店绝对体验得一试。食品质素惊人,味道特别,完全可以话系一个意想不到嘅美食惊喜!如果你去元朗,绝对唔可以错过呢间拉面店。👏🏻😋🍜

盐味捞面 ⭐️

另外呢间店仲有唔同种嘅拉面,例如柚子盐味拉面 ⭐️