2018-10-15 365 浏览
是日参加完行山event,系大帽山落黎就系荃湾揾野食。一行人肚子空空,又唔知有乜好去处,见到亚莱o麦o麦,笔者曾经在元朗吃过,味道不错,于是便提议试食荃湾呢一间了。不用等太耐就有得入座,正合我们意。友人想吃生虾刺身但没有了,算是一个缺憾。侍应态度很好,他提议我们吃猪手,问要半只定一只,我地完全没有概念,佢见我地6个人又话一只都系多十几蚊定点所以我地就要左一只了。猪手果然没令我们失望。肉很冧,冧到一夹就碎咁哈哈。蟹肉香芒炒饭,正正常常。都系个D炒菜,无乜评论。冬荫公明炉鱼,可能系我唔识食既问题,总系觉得冬荫公同个鱼好分开。就咁饮个汤不错,加左落个鱼度,本身有D汁就沟淡左无晒味,可能最好既食法都系夹D鱼落D汤度会好D。仲叫左炒金边粉、生菜包同芒果糯米饭,不过挂住食所以无影,味道都不错,埋单好似每人around$120到,包友人叫的两杯野饮,所以其实价钱都OK。笔者呢几个月猛咁食泰国野,呢间算唔错,起码好过上次系大尾督食个间,上次个间又贵又唔好食。不过数到笔者最爱,都系粉岭联和墟附近既泰好味,真心超级好食又平,揾日再同大家介绍。

猪手果然没令我们失望。肉很冧,冧到一夹就碎咁哈哈。

蟹肉香芒炒饭,正正常常。

都系个D炒菜,无乜评论。

2018-10-06