2018-11-06
家姐系呢头返工,今晚特登过黎接佢收工同佢食饭。我地2个都想食西餐,逛下逛下就比story steak and pasta个门口吸引左😂装潢别致,简单的工业风再配上墙上的小装饰,整体感觉都好舒服。我地叫左2个set,分别系香煎澳洲洋架+配菜 $118 同埋巴马薄饼 $88。 2个都已经包左餐汤餐饮同包,超抵食!餐汤可以选南瓜汤或者蘑菇汤,我地不约而同都系选择左蘑菇汤!蘑菇味浓郁,够滑溜又唔会稀,而餐包就系跟蒜蓉包。先黎的系巴马薄饼,pizza真系好常食,不过配parma ham就真系第一次。pizza系属于薄身质地,个人认为薄身无厚身咁油腻,所以我都系喜欢薄身多d。讲返个pizza先😂, parma ham的味道同pizza系岀奇地夹,香脆得黎又带小小咸香,相当不错!另外就是澳洲羊架了!配菜可以选择薯条,薯蓉,饭,意粉。我地选择了薯蓉,薯蓉好香忌廉味,口感亦唔会话太粉,够哂软滑,不过卖相可以好小小haha。另外仲有新鲜沙律菜跟埋,超级丰富,够哂fresh呀!最后羊架方面,我地叫左7成熟,肉质嫩滑,又够肉汁,食到停唔有口!便宜的价钱,有咁样的质素,仲要唔使加一,整体感觉相当不错!
餐汤可以选南瓜汤或者蘑菇汤,我地不约而同都系选择左蘑菇汤!
便宜的价钱,有咁样的质素,仲要唔使加一,整体感觉相当不错!