2021-09-05 47 浏览
两个人喺元朗突然好想打边炉见到依间餐厅装修有少少复古,感觉几特别,见到又系食火锅嘅,就走去试吓。睇佢餐牌发现其实好多选择,价钱又唔贵,所以都叫咗好多嘢食。芫荽皮蛋锅,用芫荽同皮蛋黎做汤底估唔到真系好正,我平时都好少会咁叫,今次嚟到试吓又觉得真系唔错。手打四宝丸大拼盘,四种唔同嘅丸,每款三粒,总共12粒,有牛有猪有墨鱼有虾,全部都好弹牙好好味!蟹子墨鱼手打滑,好大碟,想要几大粒可以自己整,熟咗之后真系好弹牙好强嘅墨鱼味!加埋啲蟹子好有咬口。美国黑豚花腩片,虽然系花腩片,我自己觉得都系肥瘦适中,唔会话太过肥完全冇肉食,系有猪味,整体唔错。美国谷饲黑豚肉,依个黑豚肉又真系唔错,部位同花腩片系唔一样,所以食落都几好味。红薯粉油麦菜盐香脆炸鱿鱼须,依个真系饮酒必叫!系即叫即炸仲有好多避风塘蒜蓉粒,好香脆热辣辣!一边饮酒一边吹水一边食真系好正!

睇佢餐牌发现其实好多选择,价钱又唔贵,所以都叫咗好多嘢食。

红薯粉

油麦菜