2012-12-19 76 浏览
之前睇过两次电视介绍过,早前于天后既蛋包饭店,宜家开左喺元朗喇,见咁多人连明星都去,梗系试下啦😆位于元朗警署后面街,交通非常方便吖!大约晚上八点到达,去到门口等位,已经好想行入去喇,食店既装饰品好特别,再加上安排坐位既员工服务好好吖,有一位仲系靓靓有心机、有礼貌介绍食物既女仔!店内有一排可爱蛋蛋布置,吸引到我既小姪女乖乖坐下👍👍也看到店铺中央,有日式居酒屋既设计,感觉舒适,至少大家等野食既时候,都唔会咁闷!👏👏😊😊靓店员介绍左霜烧牛柳薄切,海哲沙律,池鱼刺身同串烧,大家放心串烧唔错,通风情况也好呀,唔会食到成衫油烟串烧味^_^^_^当然唔少得蛋包饭啦!海胆流心蛋包饭,用左新鲜海胆结合在饭中既美道👍👍海胆fans必食呀,面头包住流心饭,店员为我地细心切开,比我感觉到佢地真系好用心咁对食客同埋食物!当日系12年12月13号,🎎🎎咁好既日子我同男朋友+好友,大伙儿食左一餐咁有气氛既餐厅,真正✌另外补祝表姐夫既生日,我问可否在食物上加上祝福句子,😁靓店员为我安排喺第二个饭上面,用汁写上名字和生日快乐,💝💝没有收我附加费,直得再一提,走个时去洗手间,哗-唔系夸张呀,洗手间非常干净,仲要等洗手间位
新鲜到爆,池鱼刺身,食完d骨仲炸黎食
店内有一排可爱蛋蛋布置,
好多蛋蛋可爱布置
😊😊靓店员介绍左
霜烧牛柳薄切
霜烧牛柳薄切,海哲沙律,
蟹柳海哲沙律,必食
池鱼刺身同串烧,大家放心串烧唔错,
仲有烧蚝添呀!
芝士无骨鸡翼,不可错过吖
烧元贝,美味鲜,必食
一定要食呀^_^菠菜带子蛋包饭,好新鲜既感觉!仲有海胆流心蛋包饭呀!!
当日系12年12月13号,🎎🎎咁好既日子我同男朋友+好友,大伙儿食左一餐咁有气氛既餐厅,真正✌另外补祝表姐夫既生日,我问可否在食物上加上祝福句子,😁靓店员为我安排喺第二个饭上面,用汁写上名字和生日快乐,💝💝没有收我附加费,直得再一提,走个时去洗手间,哗-唔系夸张呀,洗手间非常干净,仲要等洗手间位置外,都有空间布置,🎆别尽心思,至少食店与洗手间距离,不接近,衞生指数令我觉得好好!
走时埋单,店员送到我地出门口,仲要挥手,👋👋好有日本人亲切既感觉!

题外话/补充资料: 早少少去比较好,好多人等架!
2012-12-13
蟹柳海哲沙律,必食
仲有烧蚝添呀!
芝士无骨鸡翼,不可错过吖
烧元贝,美味鲜,必食
  • 池鱼刺身,串烧,海胆流心蛋包饭,菠菜带子蛋包饭,霜烧牛枊薄切,芝士无骨鸡翼,醉巴辣冻蟹,海哲沙律,天妇罗虾