2024-02-02 2465 浏览
最近放工返屋企经过元朗有间隐世餐厅,成日好多人排队好高人气,装修又靓,特登叫埋好闺蜜一齐去试吓👯‍♀️入到去见到架tuk tuk好有泰国feel,闺蜜已经好钟意💛先嚟个炒飞天泰国椰苗🥬,幼嫩椰子苗,脆嫩带有椰香味。闺蜜表示好喜欢,带有些少辣味同埋蒜香,十分开胃同惹味💙跟住食返几只泰式生虾刺身🦐好有心思,每只生虾刺身都有只杯盛载住,连埋非常丰富嘅泰式酱汁,食到停唔到口❤️再食埋酸辣青芒丝沙律🥗分量好足,好欣赏佢将所有材料切成一条条,非常易入口,边食沙律边同闺蜜倾偈,一大享受💚最后仲有泰式烧安格斯牛小排🥩,今次食完泰式烧安格斯牛小排🥩,真系令人惊喜连连🎉。第一啖咬落去牛肉嘅质感即时俘虏住我嘅味蕾😲,外皮烤得啱啱好,保留咗牛肉嘅原汁原味,同时带满浓郁嘅炭香味。牛小排嘅每一片都厚切得恰到好处,咬落去弹牙之余,又不失嫩滑,肉汁丰富得黎唔会过于肥腻。辣度方面,泰式香料嘅使用就更加系功夫之作👏。辣椒、香茅同青柠嘅味道交织在一起,形成一个又鲜又辣但又不会盖过牛肉原味嘅完美平衡。摆喺碟边嘅青木瓜丝清新爽口,加上只酸辣酱汁🌶️仲可以随意点添,令人食指大动🍽️。而且份量调配得啱啱好,食完之后唔会觉得太饿或太饱,真系
最后仲有泰式烧安格斯牛小排🥩,今次食完泰式烧安格斯牛小排🥩,真系令人惊喜连连🎉。第一啖咬落去牛肉嘅质感即时俘虏住我嘅味蕾😲,外皮烤得啱啱好,保留咗牛肉嘅原汁原味,同时带满浓郁嘅炭香味。牛小排嘅每一片都厚切得恰到好处,咬落去弹牙之余,又不失嫩滑,肉汁丰富得黎唔会过于肥腻。辣度方面,泰式香料嘅使用就更加系功夫之作👏。辣椒、香茅同青柠嘅味道交织在一起,形成一个又鲜又辣但又不会盖过牛肉原味嘅完美平衡。摆喺碟边嘅青木瓜丝清新爽口,加上只酸辣酱汁🌶️仲可以随意点添,令人食指大动🍽️。而且份量调配得啱啱好,食完之后唔会觉得太饿或太饱,真系食客嘅福音。人地讲食物可以是视觉同味觉嘅双重享受,呢碟牛小排确实做到。色香味俱全,既登台有型,又实在够味,绝对系款值得推介嘅佳肴👍。总括黎讲,呢次食泰式烧安格斯牛小排嘅体验绝对令人回味无穷💭,值得再嚟几次🔁!

好有心思设计又靓既餐厅,所以好多人排队,建议各位如果要食尽早book位,因为真系好多人🔥