2020-08-10
古早蛋糕近期又兴返,到处都见到同类型嘅蛋糕店,真系花多眼乱,呢间淡水老街系网上好似寂寂无名咁,评价唔算多但我一去到就偷听到街坊赞不绝口,买亲嘅都系话食过返唔到转头可能舖头位置唔算开扬,对住嘅唔系大街,失去左呢个优势,但蛋糕一出炉就必定有排队嘅情况,见到咁我点可以仲唔狗冲去买返个试吓?合桃咖啡古早蛋糕《每日限定》$85*P.s对于限定嘅野我系无自控能力嘅撞正岩岩好出炉呢一瞬间,睇住个蛋糕比师傅抬起再放底,咖啡香不停袭击我个鼻,忍唔住讲左句好香,然后用力吸左啖气,再讲多句真系好香,唔系讲笑 真系好香咖啡味蛋糕拎到返屋企仲系弹下弹下,我最钟意食边位因为个边嘅焦香味系最重,蛋糕湿润度刚好,表皮脆薄又香,外面微脆入面松软,咖啡味香得黎唔会苦,合桃竟然焗得酥脆酥脆咁,同咖啡简直绝配,咬带去脆卜卜仲带焦香,令到成个蛋糕层次更升华,撞鬼咁好食*贪心嘅我希望合桃嘅份量再多少少当然个蛋糕成个枕头咁大个,我真系一下食唔晒,放雪柜第二日翻热食,蛋糕都无硬同一样咁湿润💕配埋杯茶真系不得了温馨提示 : 千祈唔好切到细细旧,因为会一啖接一啖唔小心食晒架〔唔好问我点解会知道🤫〕店员仲好有礼貌💕提我可以用Whatsap
合桃咖啡古早蛋糕《每日限定》$85
*P.s对于限定嘅野我系无自控能力嘅
*贪心嘅我希望合桃嘅份量再多少少
店员仲好有礼貌💕提我可以用Whatsapp留蛋糕,下次出炉就唔怕无🥺好细心啊OMG