2018-05-04 1297 浏览
今次呢间餐厅比较特别,佢系尼泊尔人开既尼泊尔菜。位于元朗千色后面既停车场果头(近机铺),由于佢冇豪装,门口又冇放menu,令到好多人都见唔到佢。究竟佢味道如何呢?今次我地系叫左Samosa Chat(咖哩角),Pani Puri(小空心饼),Chicken Lollipop(鸡锤),同埋Masala Tea(马沙拉蒂)(奶茶)Samosa Chat尼泊尔既咖哩角,同我地本地用春卷皮整既唔同,皮会比较厚实同大萧旧。而馅料都非常多,有莞茜味,十分饱肚。Pani Puri绝对系我地既最爱,每次去都会想叫。点解咁吸引,仍系用一个炸既脆皮兜兜,入面有薯仔,洋葱,豆,另外会比樽酸辣汁你淋入个兜兜到食。感觉有小小似小笼包,层次好丰富,你会先FEEL到佢个脆皮好薄好脆而不油腻。咬穿左D汁就爆哂入你个口入面,当你觉得成口都系水既时候,豆同薯仔就会帮你吸到汁,最后又会散发出阵阵洋葱同莞茜既味道。令人食完之后都不禁会心微笑,同朋友分享咁好食既美食。Lollipop佢系以烤泥到煮呢个鸡锤,仲预先帮你用锡纸包起揸手既位置,十分贴心。呢个部位十分嫩滑,再加上佢比的酸辣汁,岩哂平时中意食鸡既朋友。Masala Te

Samosa Chat

Pani Puri

Lollipop

Masala Tea
呢到既Masala Tea香料味超重,如果中意果种重口味既香料既话,咤杯伯好岩你。如果你唔中意,我会推介你饮LASSI(拉西)(奶昔)。

呢间野既价格十分亲民,大约一人$60内已经可以食到你饱。

地址: 元朗红棉围15-17号兆景楼地下
2018-05-03